Kolejna wariacja na temat „Kuchnia studencka przed przelewem” 馃槈
Zupa z selera okaza艂a si臋 by膰 niesamowicie wr臋cz prosta ^^
Sk艂adniki:
艢redniej wielko艣ci seler
2 cebule
3 z膮bki czosnku
1 (100g) serek topiony
bulionetka warzywna (lub po prostu kostka roso艂owa)

Nale偶y obra膰 i zetrze膰 seler, zala膰 wod膮 nieco ponad poziom wi贸rk贸w i zagotowa膰. Cebul臋 pokroi膰 w pi贸rka i wrzuci膰 razem z selerem do przegotowania. Gdy oba warzywa b臋d膮 ju偶 mi臋kkie, wrzucamy bulionetk臋 (kostk臋 roso艂ow膮) i obieramy z膮bki czosnku, trzemy do zupy. I zn贸w czekamy a偶 si臋 zagotuje. Na koniec l膮duje serek topiony rwany na kawa艂ki. Gdy si臋 rozpu艣ci pi臋knie zabieli zup臋. Mo偶na oczywi艣cie jeszcze zabieli膰 j膮 m膮k膮 i np. jogurtem, ale wg mnie jest to zb臋dne.
Voila! Smacznego 馃槈

Dodaj komentarz

Tw贸j adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola s膮 oznaczone *